wflogo20120122.png - 15.67 Kb
youtube
vimeo
twitter
facebook.png

DOCUMENTAIRES

KINDER KLIMAAT TOP
Zoë Veldman en Roman van den Broek nemen deel aan de Kinder klimaattop 2010. Zij zitten vol goede ideeën om de wereld duurzamer te maken. Samen met andere kinderen uit Nederland bedenken zij een plan dat zij samen uitwerken en presenteren. De jury kiest daaruit een winnaar en of zij daarbij zitten?

Deze korte documentaire film was in opdracht van 'Groene Voetstappen' van Klimaat verbond en wordt vertoond op hun en andere klimaat websites.

Zoë Veldman and Roman van den Broek participate in the Children’s Climate Summit. They have lots of suggestions how to make the world more sustainable. In groups they work, together with other participants, on a presentation of the various ideas. A jury selects a winner. Will one of their ideas win?

 

 

SAGRADE FAMÍLIA
Een documentaire over de aanleg van de hogesnelheidstreintunnel onder de Sagrada Família die Gaudi’s kathedraal in Barcelona met beschadigingen en mogelijk instorten bedreigt.

Professor Jaume Serrallonga heeft als architect een vooraanstaande functie in de constructie van dit gebouw. De documentaire laat zijn grote liefde voor Gaudi’s werk zien. Bovendien legt Serrallonga de jarenlange logistieke en bouwtechnische problemen rondom de aanleg van de tunnel uit.

Ook draagt hij verschillende oplossingen aan zodat de kerk gewoon open kan blijven voor toeristen, de bouw door kan gaan en bovendien de bouw van de hogesnelheidstrein.

 

KINDERKLIMAATTOP
Elk jaar verzamelen tienduizenden kinderen in Nederland Groene Voetstappen. Voor elke reis van en naar school die lopend, fietsend of steppend wordt afgelegd ontvangen kinderen één Groene Voetstap. Niet alleen in Nederland verzamelen kinderen Groene Voetstappen, ook in andere landen worden Green Footprints verzameld. Kinderen verzamelen samen zoveel mogelijk voetstappen voor een symbolische reis om de aarde.

De Kinderklimaattop wordt jaarlijks door Vereniging Klimaatverbond Nederland georganiseerd als afsluiting van de landelijke Groene Voetstappenactie, binnen de Europese Mobiliteitsweek (voorheen de Week van de Vooruitgang).

Een Groene Voetstap staat symbool voor één kilometer van deze symbolische reis.

Elke voetstap telt.