wflogo20120122.png - 15.67 Kb
youtube
vimeo
twitter
facebook.png
CAMERA ACTEREN 2014

SAMENSPEL MET REGIE, GELUID EN MONTAGE
Camera acteren is een vak apart en vereist een andere techniek dan toneel acteren. In deze training worden de verschillen op een praktische manier uitgelegd. Vanaf de eerste les oefen je voor de camera, met microfoon en zie je jezelf meteen terug op de monitor. De technieken van het camera acteren breng je dus meteen in praktijk.

SPECIFIEKE ASPECTEN DIE AAN BOD KOMEN
Terminologie, verschillende soorten shots, mise-en-scène, gebruik van de ruimte, blikrichting, timing en continuïteit komen aan bod. Maar ook hoe je als acteur een belangrijk deel van de compositie van een shot bent, de compositie met andere acteurs deelt, experimenteren met de kaderrand, bewegen met de camera, jezelf en anderen afdekken. Licht, diepte, geluid en montage zijn ook onderdeel van de training.

DOEL VAN CAMERA ACTEREN
Jouw acteerprestaties beter tot z'n recht laten komen. De artistieke samenwerking met de crew een prominente rol laten innemen. Het wegnemen van de meest voorkomende misverstanden tussen acteurs en crew, hun samenwerking versoepelen.

DOCENT MONTSE GUIU PUGET
Montse heeft deze cursus ontwikkeld omdat zij de behoefte waarnam bij acteurs om deze specifieke techniek van het camera acteren te leren. Al 20 jaar zit zij in het vak, o.a. als cameravrouw en editor. Haar werkervaring heeft ze opgebouwd bij o.a. Theaterschool De Trap, VPRO Villa Achterwerk en AT5. Sinds november 2011 geeft ze deze cursus aan de Paul Dekker Acteerstudio in Den Bosch en sinds de zomer van 2012 ook in Amsterdam.

PRAKTISCHE DETAILS
Acteer ervaring is vereist. De groep is niet groter dan tien studenten, zodat iedereen voldoende aan bod komt. Je kunt zelf je voorkeur aangeven welk genre, regisseur of karakter je wilt spelen.

JOUW ACTEERWERK OP VIDEO BESTELLEN


Een korte montage met een scène van je cursus materiaal is te bestellen na afloop van de cursus, zeer geschikt voor presentatie of portfolio: v.a. € 127,-*. Ook is het mogelijk een showreel van jouw filmmateriaal uit de lessen te bestellen. Goed inzetbaar als presentatie voor casting bureaus, je website, LinkedIn-pagina of bij je e-mail. v.a. € 247,-*.
(* De bedragen zijn ex. btw. en montage afhankelijk)

AANMELDEN
Je stuurt een mail waarin je over je acteer ervaring vertelt, samen met je gegevens. Montse zal bekijken in welke groep je het beste past. Bel gerust voor meer informatie, alle vragen zijn welkom.

Je ontvangt een factuur per e-mail. Door overschrijving van het lesgeld, uiterlijk één week voor aanvang van de eerste les, bevestig je de deelname.

Een cursus kan los van de roosters en locatie georganiseerd worden als daar voldoende vraag naar is.
De cursus gaat door vanaf vijf inschrijvingen. Privé lessen zijn ook mogelijk in overleg.

Montse Guiu Puget 06 • 21824855
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.AGENDA 2015      Amsterdam  -  Den Bosch

AMSTERDAM  Rombout Hogerbeetsstraat 109 Amsterdam

DEN BOSCH  Acteerstudio Paul Dekker: Havensingel 25 ‘s Hertogenbosch